Investering i diamanter

diamantAt investere i diamanter er nyt for mange, men der kan være gode penge at hente ved investering og engrosindkøb af diamanter. Opsøg forskellige grossister i Antwerpen (centreret om Pelikaanstrasse). Snak med dem og dan dig i første omgang et indtryk.

Grossisterne er ligeglade med hvem du er, men du får lov at betale for indskrænkethed i emnet, hvis du er ude af stand til at kvalitetsvurdere stenene.

Med penge i hånden er du altid skideinteressant, uanset hvilken dødbider du er.Personlig udstråler jeg den nødvendige autoritet, der mere end tydeligt afspejles i mit fjæs og jeg er vant til at blive adlydt ubetinget. Jeg er fra en tid, hvor klasseskel virkede stærkt og jeg var født høvding med fascistoide tendenser i retning af at løse problemer med vold, sådan opfattede omgivelserne mig i det mindste og er altid blevet taget seriøst, men dette er fortid og høvdingeemnerne skrumpet ind til mest af at bestå af narrerøve.

Jeg taler tysk, fransk og engelsk og grossisterne er jøder, så det hjælper hvis du taler jiddisch eller i det mindste forstår det. Det smigrer dem og faktisk er det en faglig forudsætning for at have med dem at gøre. Så hører du til inderkredsen, men vent dig ingen foræringer.

Om priser på diamanter: Hos juveler 3- 4x engrosprisen. Ved gensalg til juveler er prisen mindst 20 % mindre end engrosprisen og her snakker jeg om ideelle markedsbetingelser for den, der ved, hvad han gør.

Et praktisk exempel en 1 karat diamant fattet i ring af bedste kvalitet forsikres for 120000 kr, købes hos juveleren som bedste tilbud for 80000-90000 kr. Gensælges til samme under ideelle vilkår for 30000 kr. – engrosprisen vil ligge på ca. 40000 kr.

Du skal vikelig have viden og talent for at få noget ud af den slags investeringer. Kun meget få magter det.